Home > About Logicontrol

About Logicontrol

Logicontrol, gevestigd in Brussel, en sinds 1969 importeur en verdeler van meet- en regelapparatuur, is uitgegroeid tot een bedrijf met een doorgedreven specialisatie in proces weegsystemen en on-line vochtmeting.

In al die jaren hebben wij in deze vakgebieden ruime ervaring opgedaan, wat ons in staat stelt onze klanten een belangrijke meerwaarde te bieden. Bij Logicontrol ligt de nadruk op degelijke ondersteuning; of het nu gaat om de keuze van één component voor een systeembouwer of de uitvoering van een engineering project, altijd denken wij constructief met onze klanten mee.

Een belangrijke pijler van onze dienstverlening is een aanzienlijke voorraad onderdelen die onze klanten in staat stellen dringende projecten versneld uit te voeren en installaties binnen de 24 uren te herstellen.

 

Opzet van deze site i.v.m. weegsystemen.

De filosofie van deze website is dat wij in de eerste plaats potentiële gebruikers van onze weegsystemen willen informeren omtrend algemeen geldende aandachtspunten, gevaren, en we willen alvast enkele misverstanden uit de weg ruimen. We reiken ook een aantal antwoorden op vragen die algemeen gelden voor alle weegsystemen.

Onze FAQ-lijst is alvast een start en enkele problemen kunnen zo in een eerste fase worden vermeden.

Het is echter niet onze bedoeling om meteen een concrete materiaalkeuze voor een specifieke toepassing te bieden hier op de website. De opzet van deze site is niet zoek-het-zelf-maar-uit onze opzet is informeren, ondersteunen. Hierin is deze website slechts een eerste stap.

Stuur ons een mail met een korte omschrijving van uw specifieke toepassing, of bel ons gewoon op, wij zullen u te woord staan en een voorstel uitwerken.

Voor een aantal problemen en vragen kunnen wij in de FAQ-lijst geen antwoord bieden. Namelijk omdat de oplossing voor sommige problemen materiaal gebonden is. Het heeft weinig zin informatie voor te schotelen over allerlei technieken als ze niet van toepassing zijn voor het materiaal dat in aanmerking komt voor uw project, dit zou alleen maar verwarring scheppen.

Als wij in gezamelijk overleg hebben uitgemaakt welke materialen de beste oplossing bieden voor uw project, krijgt u samen met de aanbieding ook uitgelegd hoe specifieke problemen kunnen worden aangepakt. Deze website is slechts een eerste stap er volgen nog meerdere...

Informatie overvloed.

Momenteel bestaan er heel wat websites die een massa datasheets op het net gooien. Op een dergelijke site is het voor de gebruiker zowat onmogelijk een goed overwogen keuze te maken, want de verschillen tussen al deze componenten zijn lang niet duidelijk.

Soms blijken de datasheets zelfs niet helemaal juist of bedraagt de levertijd vele maanden omdat men er toevallig een oud product uitpikte, dat hoofdzakelijk nog als wisselstuk wordt ingezet.

Daarom beperken wij de informatie op onze site tot producten die courant zijn en ook door ons actief worden opgevolgd. Wij bieden echter heel wat meer dan wat u op deze site kan vinden. Op deze site richten wij onze aandacht in de eerste plaats op courante toepassingen. Oplossingen voor meer speciale toepassingen plaatsen wij niet op deze site om bezoekers niet te overstelpen; wij sturen deze door wanneer ze relevant zijn.

Bent u naar een specifiek item op zoek, stuur ons gewoon een mailtje.