Home > Bandweger BS421

Bandweger BS421

 
Toepassing: 
Dit weegframe is specifiek gebouwd voor toepassingen met lage stortgewichten, hoge volumes en lage bandsnelheden, zoals bvb. in tabaksindustrie, of chipsverwerking.
Het weegframe wordt buiten op de transporteur gemonteerd en is op standaard maatvoering gebaseerd, zodat een minimum aan aanpassingen gevraagd wordt.

 Bestaat voor explosiegevaarlijke zones (ATEX zone 21 & 22)

 

Opbouw:
Frame zonder bewegende delen.  waarvan de weegrol (of as) integraal onderdeel uitmaakt. Twee loadcells  worden aan de buitenzijde van de bandtransporteur gemonteerd elk op een stelplaat.  Deze loadcells creëren een stabiel draagvlak waarop de geleidingsrol voor de band spanningsvrij wordt vastgebout. Een overlastbeveiliging is geïntegreerd.
Montage:

Het weegframe past in elke standaard transporteur en wordt lokaal in de transporteur gemonteerd.

Materiaal: 

Staal (St.37) of RVS.

Afwerking:

Staal wordt eerst gestraald (SA 2.5), daarna voorzien van een weersbestenige poedercoating (RAL 3020 of andere kleurkeuze) met een minimale dikte van 80µm.

Junction box:

IP 66 slagvast glasvezelversterkt polycarbonaat,wordt in de nabijheid van het frame geplaatst. Afmertingen: 180x110x90mm.

Load cells: 

RVS, type buigstaaf (Bending Beam) , hermetisch gesloten, beschermklasse IP66/68.

Speed pick-up: 

Model SPU 5020/5826: deze digitale snelheidsopnemer wordt direct aan het uiteinde van de as van de niet aangedreven trommel gemonteerd. Behuizing: Aluminium, bescherlmklasse IP64  of  RVS304, beschermklasse IP66.

Electronica:

Weegversterker voor transportband in functie van de toepassing.

 

kleine debieten 2.1