Home > Bandwegers

Bandwegers

Bandwegers worden ingezet om debieten te meten op transportbanden. Wij leveren zowel volledig nieuwe installaties met de transportband inbegrepen als oplossingen voor reeds bestaande transportbanden. In bestaande transportbanden worden dan één of meerdere trogstellen/rollen weggehaald en gemonteerd op het weegframe met één of meerdere krachtopnemers.
Wij hebben een 7-tal verschillende weegframes in ons programma. De keuze van het weegframe is afhankelijk van gewenste nauwkeurigheid en omstandigheden. Weegframes bestaan in gecoat staal, inox of verzinkte uitvoering. Verder bestaat een bandweger uit een snelheidsopnemer en een weegprocessor.

Zo zijn er transportbanden voor kleine debieten voor middelzware en zware debieten. Wij bieden ook vlakke transportbanden voor voeding of bvb. tabaksindustrie. Enkele courante vragen worden beantwoord in onze FAQ-lijst.

De weegprocessor genereert uit het weegsignaal (kg/m) en het snelheidssignaal (m/s) het actuele debiet, wat zichtbaar wordt op het display. Daarnaast totaliseert de bandweger de hoeveelheid materiaal die over de band gaat gedurende een bepaalde tijdsperiode. Beide gegevens kunnen op een aantal manieren naar buiten gebracht worden (analoog of serieel)
De actuele en getotaliseerde debieten worden aangeduid op de weegprocessor, een remote display of PLC /PC.
mA-signaal, puls, RS 232/485 Ethernet en Profibus behoren tot de mogelijkheden.

 

Bandweger